Riigikogu fraktsioonid kommenteerivad 400 avalikku kirja Rail Balticu vastu (11)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnast läbi Pärnu Lätti kulgev kiirraudtee Rail Baltic muudab märkimisväärselt meie maastikupilti.
Tallinnast läbi Pärnu Lätti kulgev kiirraudtee Rail Baltic muudab märkimisväärselt meie maastikupilti. Foto: Rbestonia.ee

Enam kui 400 Eesti ühiskonnategelast nõuavad täna Postimehes ilmunud avalikus kirjas Rail Balticu seaduse tühistamist. Riigikogu fraktsioonide esindajad said võimaluse kommentaariks.

Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon

Priit Sibul

Priit Sibul.
Priit Sibul. Foto: Liis Treimann

Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni aseesimehe Priit Sibula arvates on hea, et kultuuriinimeste hääl on Eesti ühiskonnaellu tagasi tulemas. Loe edasi.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon

Martin Helme

Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Marko Saarm / Sakala

Riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimehe Martin Helme sõnul on Rail Baltic kahjulik projekt nii eelarve mõttes, majanduslikult kui keskkonnaalaselt. Loe edasi.

Vabaerakonna fraktsioon

Artur Talvik

Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Kristjan Teedema

Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni esimehe Artur Talviku sõnul on Rail Balticu asjaajamine hämar ja projekt ise kulukate tagajärgedega, mispärast tema erakond on sellele ettevõtmisele vastu. Loe edasi.

Reformierakonna fraktsioon

Jürgen Ligi

Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Sergei Trofimov


Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jürgen Ligi sõnul peab murelikest keskkonna aspektidest hoolimata siiski aru saama, et tegu on julgeoleku- ja geopoliitilise projektiga. Loe edasi.

Keskerakonna fraktsioon

Erki Savisaar

Erki Savisaar.
Erki Savisaar. Foto: Dmitri Kotjuh / Jarva Teataja/

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimehe Erki Savisaare sõnul toetab Keskerakond jätkuvalt Rail Balticu ettevalmistus- ja ehitustöödega jätkamist. Loe edasi.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon

Kalvi Kõva

Kalvi Kõva.
Kalvi Kõva. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimehe Kalvi Kõva sõnul jäävad nemad vastustustundliku koalitsioonierakonnana sellest hoolimata juba langetatud otsuste juurde. Loe edasi.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles