Artur Talvik Rail Balticust: Vabaerakond pooldab innovatsiooni, aga see peab olema meie loodust säästev ega tohi Eestit vaesusesse tõugata (7)

Artur Talvik
, riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Artur Talvik.
Vabaerakonna esimees Artur Talvik. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Enam kui 400 Eesti ühiskonnategelast nõuavad täna Postimehes ilmunud avalikus kirjas Rail Balticu seaduse tühistamist. Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni esimehe Artur Talviku sõnul on Rail Balticu asjaajamine hämar ja projekt ise kulukate tagajärgedega, mispärast tema erakond on sellele ettevõtmisele vastu.

Vabaerakonna fraktsioon hääletas Rail Balticu lepingu ratifitseerimise vastu. Eelkõige oli vastu hääletamise ajendiks Rail Balticuga seotud asjaajamise hägusus ja poliitilise vastutuse puudumine. Tänane olukord on sellest hetkest veelgi kehvem.

Vahepealsel ajal on tõestatud, et Rail Balticu sotsiaal-majanduslikus tasuvusuuringus on kasutatud valeandmeid. Samuti on halvemaks läinud finantseerimisolukord. Brexiti tulemusel lahkub Euroopa liidust üks oluline netomaksja, mis tähendab, et lubatud 80/20 rahastamisskeemist võime ainult unistada.

Kui Eesti peab maksma rohkem kui 20 protsenti kogumaksumusest (tõenäoliselt tuleb maksta kõvasti rohkem), siis me saame endale kaela ka väga suured finantskohustused. Vabaerakond pooldab innovatsiooni, aga see peab olema meie loodust säästev ega tohi Eestit vaesusesse tõugata.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles