Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Martin Helme: Rail Balticu vastane kiri ei kõiguta praeguste otsustajate meelt, loodetavasti muudab aga valijate meelt (3)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Järva Teataja/Scanpix

Enam kui 400 Eesti ühiskonnategelast nõuavad täna Postimehes ilmunud avalikus kirjas Rail Balticu seaduse tühistamist. Riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni esimehe Martin Helme sõnul on Rail Baltic kahjulik projekt nii eelarve mõttes, majanduslikult kui keskkonnaalaselt

Oleme kirjutajatega täielikult sama meelt. Esiteks on tasuvusuuring selgelt manipuleeritud ega kannata välja lähemat kriitikat – Rail Baltic ei ole tasuv ei majanduslikult ega sotsisaalmajanduslikult, tema kaasrahastus on üles blufitud, tulud selgelt üles blufitud, kulud väiksemaks räägitud.

Rail Baltic on sedavõrd kahjulik projekt nii eelarve mõttes, majanduslikult kui keskkonnaalaselt, et sõltumata sellest, kui palju on juba kulutatud või ehitatud, tuleb ta peatada igal juhul. Meile on täiesti selge, et mitte mingil moel ei hakka see raudtee tööle nii, nagu seda meile on reklaamitud. Küsimus on ainult selles, kui palju meie kõigi raha jõutakse hävitada enne, kui asi ebaõnnestunuks tunnistatakse. Meie paneme projekti seisma päevapealt, kui võimule saame.

Mis puutub kirja ja küsimusse, kas see praegust valitsust mõjutab, siis paraku ei ole mitte kusagilt näha, et Keskerakonna lubadused uut moodi kaasamisest ja poliitika tegemisest rahvast arvestades oleks tõeks osutunud. See kiri ei kõiguta praeguste otsustajate meelt. Loodetavasti muudab see aga valijate meelt.

Tagasi üles