ARVAMUS Priit Põiklik: Kremli troll võib kõrvulukustavalt vaikida (16)

Priit Põiklik
, poliitikavaatleja
Copy
Priit Põiklik
Priit Põiklik Foto: Erakogu

Ukraina toetuseks korraldatud kontserdil sõnas president Alar Karis: «Me kõik oleme sõjas, sõjas, kus igaüks peab valima poole. Ka ükskõiksus teeb ükskõiksest selle sõja kaasosalise!» President pani selgelt ja julgelt paika kompassinoole, kirjutab poliitikavaatleja Priit Põiklik.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart kurtis ühes intervjuus, et talle ei meeldi, et inimeste meelsust praegu justkui «testitakse» ja enne rahule ei jäeta, kui oled öelnud konkreetselt, kas oled Ukraina poolt ja kas pead Putini agressiooni naabri vastu sõjaks. On mõistetav, et paljud inimesed on keerulises olukorras ja mitte ainult oma südametunnistuse ees. Pruugib vaadata Narva ja Tallinna või ka pealinna linnaosade kodulehti, eriti just seda, millised uudised on nende eesti- ja millised venekeelsetel versioonidel.

Minu vaatluste järgi ei peida need Kremli trollid ja agendid ennast mitte ainult süütuna tunduvate ühismeediakontode taga. Agendid tuleb püüda kinni ka nende hulgas, kes praegu avalikkuses kõrvulukustavalt vaikivad. Need ei ole juhuslikud inimesed meie seast – mitte poemüüja, perearst või naabrimemm. Nemad võivad lõpuks ju sisimas arvata, mida tahavad, kui nad just kodus juba Molotovi kokteili jaoks pudeleid ei kogu. Pean silmas neid, kelle arvamuse teadasaamise suhtes on meil rohkem kui kõrgendatud avalik huvi – meie eest otsuseid tegevad ja meie avalikku raha valitsevad poliitikud.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles