Nädal karikatuuris: õudused Talleggis, piima saab poest ja lihasööjad kappi

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 25.08
Päeva karikatuur 25.08 Foto: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV 21.08: Iseseisvuse taastamise aastapäeval rõõmustavad koos noor ja vana. «Ajalugu on vaid harvadel juhtudel sedavõrd lihtne, et saame täie veendumusega öelda: just täpselt sel ja sel päeval minevikus juhtus midagi nii ainuliselt suurt, et me ei saa muudmoodi kui vaid seda päeva pühitsedes,» nenditakse Postimehe juhtkirjas sel puhul.

Päeva karikatuur 21.08.
Päeva karikatuur 21.08. Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV, 22.08: vurle ostab piima poest, miks ei võiks sama teha ka maamees? «Ehkki põllumajanduses valitseb töökätest puudus, pole loota, et tänapäeva noortele mõjuks tõmbemagnetina maaelu ühes raske ja pingelise tööga, mida enamasti tuleb teha ilma puhkepäevadeta ning milles erinevalt linnaelust on palju vähem meelelahutust,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas Euroopa ja Eesti põllumajandust vaevavast põlvkondade vahetuse probleemist.

Päeva karikatuur 22.08.
Päeva karikatuur 22.08. Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 23.08: õudused Talleggis. «Õõvastavad videokaadrid elusatest tibudest surnute ja munakoorte seas Talleggi haudejaama prügikastis tekitasid mainekahju mitte ainult ühele ettevõttele, vaid kogu Eesti toiduainetööstusele,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 23.08.
Päeva karikatuur 23.08. Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 24.08: Lihasööjad kappi! «Võimalusel eelista taimset; kui iseloom lubab, asenda reedeõhtune liitrine rumm pooleliitrisega ja osta säästetud sentide eest mahemunasid – boonusena pääsed hommikul kergema pohmelliga,» soovitab Postimehe reporter Heelia Sillamaa.

Päeva karikatuur 24.08.
Päeva karikatuur 24.08. Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 25.08: poliitikute jutt külvab metsaelanikes segadust. «Kodurahu huvides oleks teatud poliitikutel vastu kohalikke valimisi kahtlemata targem tegeleda selliste teemadega nagu hea ilm ja hea tuju, mitte vastandada omavahel eri rahvusi ning ühiskondlikke gruppe,» soovitatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 25.08
Päeva karikatuur 25.08 Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV, 26.08: Eesti poliitiline elu pulbitseb ja podiseb kaks kuud enne kohalikke valimisi, nagu pada tule peal. Kes panevad leivad ühte kappi, kes läheb valija juurde uljalt kosja ning kes otsib pingsalt kohta mõnes valimisnimekirjas.

Päeva karikatuur 26.08 / Urmas Nemvalts
Päeva karikatuur 26.08 / Urmas Nemvalts Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles