Lugeja kiri: kümme põhjust, miks Edgar Savisaar peaks asendama Siim Kallast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Scanpix/Presshouse

Savisaar on mastaapsete ideede mees. Euroopa on paraja suurusega mänguväljak meie gigandile.




Savisaar deklareerib igal võimalikul juhul, et vaid tema, esindades täielikult kõikide eestimaalaste huve, suudab Eesti päästa. Selline mees peab kaasa lööma Euroopa tähtsaimate otsuste langetamisel, jälgides ühtlasi, et Eestile liiga ei tehtaks.



Mart Laar on deklareerinud, et sobiva kandidaadi mõõduks on kasulikkus Eestile, mitte erakondlik kuuluvus.



Kõik erakonnad hingavad enne valimisi kergendatult, kui võimas konkurent ja tõenäoline valimiste võitja kohalikust mõõduvõtmisest eemaldub. Oluliselt kasvavad Keskerakonna šansid osaleda erinevates koalitsioonides nii riigi kui kohalikul tasandil. Mahenevad koalitsiooni ja opositsiooni suhted. Riiki saabuvad koostöö ja kodurahu (kompetentsi saabumises ma nii kindel ei ole).



Keskerakonna valija tunneb, et lõpuks ometi on teda vääriliselt hinnatud ja Eesti volinik esindab Brüsselis rahva enamust, mitte neetud rikkureid.



Umbes samamoodi tunnevad ennast Eesti venelased.



Vilja Savisaar on juba Brüsselis. Lubagem perekonnal taasühineda!


Viie aasta pärast tegutseb Eestis mitte üks, vaid kaks Euroopa tippjuhikogemusega poliitikut.



Kui aasta Eesti riigi juhtimist tõi lugejani 1000-leheküljelise raamatu «Peaminister», siis viis aastat ELi tipus olemist rõõmustab meid kindlasti analüütilise ja kaaluka teosega «Volinik».


Hulk toredaid noori lauljaid, näitlejaid ja sportlasi saavad võimaluse Euroopa poliitikas silma paista.



Aivar Lippmaa,

parteitu


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles