Äärmusmoslemid versus kristlased

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raamat

Tundub, et kirjastus Sinisukk on tasapisi üle võtmas actionikirjanduse turgu, sest krimiromaane kirjastavad paljud, kuid spiooniromaane, üleilmseid vandenõustoorisid ja muud säärast (mis peaks liigituma actioniks a la Robert Ludlum) vähesed.

Tore, et Sinisukk jätkas kunstirestaureerijast Mossadi luureagendi Gabriel Alloni lugude eestikeelestamist ning on leidnud ookeanitagustelt autoritelt mõndagi põnevat – Tom Woodi ja tema palgamõrvar Victori, David Baldacci... Nüüd siis Andrew Kaplan ning tema loodud salaagent Skorpion.

Ega ses Skorpioni loos mingit üllatust pole, stsenaarium on antud stiilile tavapärane – moslemi äärmusrühmitused plaanivad kristliku maailma vastu õõvastavaid terrorirünnakuid, mida viib ellu nende parim tüüp. Kristlik maailm peab veretööd takistama, saates lahingusse oma parima tüübi, kel on mõistust, jõudu ja osavust rohkem, kui CIA-l, Mossadil ja KaPol kokku. Ent moslemite mees pole papist poiss ja nii lähebki tagaajamiseks ja kõvaks andmiseks.

Igaüks, kes peab lugu Ludlumist, peaks nautima ka Skorpioni saagasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles