Dubravka Šuica Laste kaitse on meie õiguslik ja moraalne kohus

Dubravka Šuica
, Euroopa Komisjoni demokraatia- ja demograafiaküsimuste asepresident
Copy
Dubravka Šuica.
Dubravka Šuica. Foto: Erakogu

Meil on veel pikk tee käia, et lapse õiguste strateegia muutuks kõigi laste jaoks reaalsuseks, aga meie senine edu annab mulle julgust, kirjutab Euroopa Komisjoni demokraatia- ja demograafiaküsimuste asepresident Dubravka Šuica. 

Kolm aastat tagasi esitasime ELi laste õiguste strateegia ja Euroopa lastegarantii, mis töötati välja laste jaoks ja koos lastega. Lähtusime põhimõttest, et igal lapsel Euroopas ja kogu maailmas peaksid olema samad õigused ning ükski laps ei peaks elama diskrimineerimise, hirmutamise või ükskõik missuguse vägivalla all. Andsime lubaduse laste õigusi mitte ainult edendada, vaid neid kaitsta, järgida ja nende eest vastutus võtta.

Kiiresti muutuvas maailmas on lapsed kannatajaks nii pandeemia, vaesuse ja ebavõrduse, diskrimineerimise, relvakonfliktide ja kliimamuutuste kui ka virtuaalmaailmas valitsevate ohtude tõttu. Oleme koos oma Euroopa ja rahvusvaheliste partneritega ning kodanikuühiskonna organisatsioonidega teinud tööd selle nimel, et tugevdada laste õigusi ja elukvaliteeti nii ELis kui ka mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles