ANNE APPLEBAUM Miks kaitsesid USA lennukid Iisraeli, aga mitte Ukrainat (21)

Anne Applebaum
, Ameerika ajakirjanik ja ajaloolane
Copy
Iraani droon Shahed 136 islamirevolutsiooni aastapäeva näitusel Teheranis. Muuhulgas sellistega ründas Iraan 13. aprillil Iisraeli. Venemaa ründab sellistega Ukrainat juba kolmandat aastat.
Iraani droon Shahed 136 islamirevolutsiooni aastapäeva näitusel Teheranis. Muuhulgas sellistega ründas Iraan 13. aprillil Iisraeli. Venemaa ründab sellistega Ukrainat juba kolmandat aastat. Foto: SOBHAN FARAJVAN/PACIFIC PRESS/SIPA/SCANPIX

Laupäeval, 13. aprillil laskis Iraani Islamivabariik Iisraeli pihta rakette ja droone. Samuti 13. aprillil ning veel ka 12., 14. ja 15. aprillil laskis Venemaa Föderatsioon Ukraina pihta rakette ja droone, sealhulgas selliseid, mis olid valmistatud Iraanis.

Vähesed Iraani välja lastud relvad tabasid sihtmärki. Ameerika ja Euroopa lennukid kõrvuti Iisraeli ja isegi Jordaania lennukitega lasksid nende droonid ja raketid alla.

Seevastu mõned Venemaa rünnakud hävitasid tõepoolest oma sihtmärgi. Ukraina, kes tegutseb üksinda ja kellel hakkab – vabariiklastest juhtide pärast USA esindajatekojas – lõppema kaitsev laskemoon, ei suutnud kõiki droone ja rakette alla lasta.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles