RAINER SAKS Intervjuu Zelenskõiga: president tegi tugeva avalduse, paotusid selle aasta sõjaplaanid (4)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukraina president Volodomõr Zelenskõi visiit Eestisse. Kohtumine president Alar Karisega. Foto loo juures on illustreeriv.
Ukraina president Volodomõr Zelenskõi visiit Eestisse. Kohtumine president Alar Karisega. Foto loo juures on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Vene armee ei suuda viimasel kolmel päeval näidatud intensiivsusega pidevalt rünnata ning suurte kaotuste tõttu langes rünnakute arv eile kolmandiku võrra, kirjutab Rainer Saks tänases sõjaraportis.

President Zelenskõi andis eile pikema teleintervjuu, milles formuleeris seisukohti küsimustes, mis on Ukrainas praegu kõige rohkem meedia tähelepanu pälvinud.

Zelenskõi nimetas taas, et Ukraina luure andmetel on Venemaa plaaninud viia läbi 300 000 mehe mobilisatsiooni. Presidendi öeldut võib tõlkida kaheti: kas mobilisatsioon on läbi viidud 1. juuniks või on loodud selleks kuupäevaks valmisolek alustada mobilisatsiooniga. Mõlemal juhul ei oleks Venemaal piisavalt vägesid, et avada mõnda täiesti uut suunda pealetungiks mais või juunis, nagu ka erinevates meediaväljaannetes on oletatud. Kuid surve jätkamiseks rindel senistes suundades piisaks sellest täiendusest küll.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles