Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Maarja Metstak 5 soovitust ELi toetusi taotlevatele ettevõtjatele

Maarja Metstak
Maarja Metstak Foto: Postimees

Euroopa Liit pakub ettevõtetele mitmesuguseid toetusi, kuid nende taotlemisprotsessis peitub rida karisid. Selle lihtsustamiseks võib välja tuua viis soovitust, kirjutab ettevõtlusnõustaja Maarja Metstak (Reformierakond).

Euroopa Liit on loonud meile turvalisust juba 20 aastat. Turvalisus tähendab nii tugevat kapitali, vaba kaupade liikumist, seda nii tooraine hankimisel kui ka oma toodete-teenuste müügil, ning võimalust sujuvalt reisida ja demokraatlike aluspõhimõtete kaitsmist.

Kogu eduloo kõrval on liidu edukas majandus olnud keskkonnale liiga koormav ja kätte on jõudnud aeg, kus vaadatakse tulevikku ning mõeldakse sügavalt järele, missuguse maa, looduse ja kodu jätame oma lastele. Samamoodi peame sügavalt mõtlema, missuguse majandusliku seisuga riigi jätame oma lastele. Meil on uued väljakutsed nii jalajälje vähendamise eesmärgi täitmisel kui ka julgeolekuohu tõttu. Ma ei ütleks, et varem ei ole sellele mõeldud, pigem vastupidi, on tehnoloogia areng olnud kannustatud soovist saavutada paremat tulemust, kuid nüüd on kätte jõudnud üks oluline murdepunkt, mis langeb kokku mitme kriisiga: pandeemia, energia ja sõda.

Tagasi üles