RAINER SAKS Venemaa kasutas esimest korda hirmuäratava lõhkepeaga pomme (2)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukraina 37. mereväebrigaadi võitlejad andmas tuld 2S1 Gvozdika iseliikuvast haubitsast.
Ukraina 37. mereväebrigaadi võitlejad andmas tuld 2S1 Gvozdika iseliikuvast haubitsast. Foto: STRINGER/REUTERS

Ukraina Sumõ oblastit kaitsvad Ukraina üksused teatasid, et Venemaa kasutas esimest korda 1500 kg lõhkepeaga planeerivat pommi, mis heideti ühe piirilähedase küla pihta, kirjutab Rainer Saks.

Prantsusmaa parlamendi juhataja külastas eile Odessat ning teatas taaskord, et Prantsusmaa vägede saatmine Ukrainasse ei ole täielikult välistatud. Prantsusmaa president Macron ja ministrid on varem korduvalt seda kinnitanud ning ühe võimalusena on nimetatud just vägede saatmist Odessa piirkonda juhul, kui Venemaa peaks ähvardama Odessat uuesti vallutada.

Kogu Ukraina üle kontrolli saavutamiseks ning Moldova üle mõju kehtestamiseks on Odessa hõivamine Venemaa jaoks väga oluline eesmärk ning on Putini kinnisidee. Esialgu küll puudub Venemaal võime ületada Dnepri jõge või korraldada suurem meredessant Odessa piirkonda. Kuid kokkuvõttes häirivad Prantsusmaa avaldused Venemaa strateegilist kommunikatsiooni ning vähendavad ka Putini prestiiži sisepoliitiliselt. Prantsusmaa on suutnud seda survet väga mitmekülgselt üleval hoida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles