Nikita Lumijõe: anname perele iga lapse eest hääle – see on suurim demokraatiareform pärast naistele valimisõiguse andmist (15)

Nikita Lumijõe
, Eesti 200 juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimissedel.
Valimissedel. Foto: Madis Sinivee

Tänapäevase demokraatia üks põhimõtetest on aktiivne kodanike osalus, aga kahjuks on seda osalust diskrimineerivalt piiratud vanuse alusel, kirjutab erakonna Eesti 200 juhatuse liige Nikita Lumijõe. 

Üks lahendus Eesti rahvastiku kahanemise probleemile, on lastega perede hääle võimestamine ühiskonnas. Seetõttu tuleks Eestis kehtestada perevalimised ehk valimistel anda lapsevanemale lisa hääleõigus iga lapse eest, alates lapse sünnihetkest kuni lapse valimisealiseks saamiseks. 

Perevalimise sisseviimine suurendab oluliselt lastega perede poliitilist kaalu ühiskonnas ning mõju poliitiliste otsuste langetamisel. See toob kaasa põhimõttelise muudatuse otsuste langetamisel pere- ja lapsesõbralikumaks, mis on eelduseks ühiskonnas toimuvate negatiivsete demograafiliste protsesside peatamisele ning meie rahvusriigi püsimisele.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles