Postimees 1991. aastal: veretöö Leedus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu piirivalvurite matus.
Leedu piirivalvurite matus. Foto: Wikipedia

Eile öösel umbes kella 3 paiku pandi toime järjekordne kallaletung Leedu Medeninkai tollipunktile, mille käigus hukkus 6 ning sai haavata 2 inimest. Tapeti 2 Leedu politsei erigrupi «Aras» liiget, üks patrullteenistuse politseinik ja 3 tollimeest.

Leedu valitsuse pressiteenistuse teatel toimus rünnak umbes kell 3 öösel. Umbes kell viis hommikul sõitsid tollipunktist mööda Jaroslvali autod ning nende juhtides tekitas kahtlust asjaolu, et piiril ei seisnud ühtegi tollimeest. Kui autojuhid sisenesid tollihoonesse, avastasid nad seal kuus tapetut ja kaks haavatut.

Sündmuskohale läksid Leedu siseminister Marijonas Misiukonis, tema asetäitja Petras Ljubertas, Leedu peaprokurör Arturas Paulauskas ja Kodukaitsevalitsuse peadirektori asetäitja Algimantas Voitkaitis. Viimane ütles intervjuus BNS-le, et selliste intsidentide vältimiseks tulevikus «tuleb vähem rääkida ja rohkem ära teha. Piiripunktides asuvad mehed tuleb relvastada ja kallaletungijatele tuleb vastupanu osutada».

1.8.1991

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles