Edasi 1978. aastal: Artur Vader saadeti viimsele teekonnale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees Artur Vader kõnelemas Tartu ülikooli aktusel Vanemuise kontserdisaalis. FOTO: Eduard Sakk
Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees Artur Vader kõnelemas Tartu ülikooli aktusel Vanemuise kontserdisaalis. FOTO: Eduard Sakk Foto: Eduard Sakk

30. mail sängitati mulda väljapaistev Eesti partei- ja riigitegelane, NLKP Keskkomitee liige, NSV Liidu Ülemnõukogu Presiidiumi esimehe asetäitja, Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimehe asetäitja, Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees, EKP Keskkomitee büroo liige Artur Vader.

Õieehtes sark lahkunuga oli paigutatud alusele leinarüüs Estonia kontserdisaalis. Kirstu juures põlesid küünlad. Kõlasid leinaviisid. Neid esitasid Eesti NSV Riiklik Akadeemiline Meeskoor, Estonia teatri sümfooniaorkester ja teised kollektiivid ning solistid.

Inimesed sammusid läbi saali, et jätta hüvasti Kommunistliku Partei ja sotsialistliku kodumaa ustava pojaga. Siin oli ettevõtete, asutuste, partei-, nõukogude-, ametiühingu- ja komsomoliorganisatsioonide esindajaid, Tallinna garnisoni sõjamehi, Eesti NSV linnade ja rajoonide töötajaid.

Saali kanti pärgi.

Auvalvesse asusid seltsimehed J. Käbin, K. Lebedev, L. Lentsman, O. Merimaa, A. Rüütel, E. Tõnurist, K. Vaino, V. Väljas, A. Pork, L. Šišov, L. Zarubin, M. Vannas, A. Green, V. Käo, B. Saul, G. Tõnspoeg ja V. Vaht.

31.5.1978

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles