Ago Leis – uskumatu uudis

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ago Leis
Ago Leis Foto: Erakogu

Politseiniku vaatenurgast ei anna enam palju paremaks minna. Fentanüüliäri ladvik on vangis ja tulemuseks uimastiturul haigutav tühjus. Selle, kriminaalses mõistes märgilise olukorra võtmefiguur on Ago Leis keskkriminaalpolitseist. 

Politseinik on see, kes tassib prokurörile kohtusse info kokku. Fentanüüliäri on paljuski Venemaa-põhine ja meie naaberriik ei tee kuritegevuse tõkestamiseks ametlikult juba aastaid Eestiga vähimatki koostööd. Seega tuli Leisil ja tema meeskonnal end sellest takistusest sõna otseses mõttes läbi süüa. Politsei oli siin küll edukas, kuid asi on muidugi kaugel sellest, et olukord kohalikul narkoturul jääbki nii.

Kuritegevus ei lõpe kunagi. Turule tulevad uued tegijad ja ained. Mis tähendab, et Leis ja tema meeskond peavad nad uuesti vahele võtma. Ja siis jälle uuesti. Kuid hetkeolukord on uurija vaatenurgast küll justkui jõuluunistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles