Ka sina, Indrek!

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt
Indrek Neivelt Foto: Liis Treimann

Indrek Neivelt ja Olari Taal hakkavad Merko Ehituse nõukogu liikmeiks. Taal on vana ehitusmees, Neivelt tunneb moodsaid rahaturge. Kasu võiks neist meestest ehitusfirmale tõusta. Aga tähtsam kui oskused on meeste hea maine, mille nad liitumisega Merko nõukoguga kaasa toovad.


Merko suurim häda on halb maine. Merko käib Eesti riigiga kohut maadevahetuse altkäemaksu kahtluse pärast, Merko tülitseb Läti riigiga, lisaks sõdib Merko nüüd ka suuremate konkurentidega kodumaal õiguse eest osaleda riigihankeil.


Kõige taustal on ehitusfirmadel eelolevad aastad erakordselt keerulised, sest majandus jahtub ja ehitatakse aina vähem. Kehv maine teeb asja aina hullemaks.


50 000-kroonine kuutasu, mida firma suuromanik Toomas Annus Taalile ja Neiveltile lubab, pole väike raha. Aga arvestades Merkoga kaasas käivat skandaalipundart, paistab see olevat liiga kasin summa.


Merko taak ähvardab uputada lõpuks kõik inimesed, kes end selle firmaga seovad. Ei aita siin rahapakid ega poliitilised sidemed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles