Postimees 1936. aastal: Siber sõjavalmis

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlased HArbinis 1932
Jaapanlased HArbinis 1932 Foto: Between The Wars/Scanpix

Nõukogude Venemaa arvestab kokkupõrget. Jaapani väed lähenevad Mongooliale.

ETA. Shanghaist, 9. veebr. Harbiini õhtulehed toovad teateid Nõukogude Vene sõjalisist ettevalmistusist Siberis. Lehtede teatel olevat kõik Siberi raudteed seatud sõjalise kontrolli alla ja tehtud korraldus kommunistlikku erakonda mittekuuluvate raudteeametnike toimetamiseks Euroopa-Venemaale. Peale selle olevat Tshitas asutud uue peakorteri sisseseadmisele.

Harbiinis valitsevat mainitud teadete ja piirivahejuhtumite tagajärjel üldine ärevus. 3000 eraisikule antavat õpetust gaaside tarvitamises ja õhukaitses.

Moskvast, 10. veebr. Moskva lehed teatavad Ulan-Batorist, et ühes Välis-Mongoolia piiripunktis olevat märgatud Jaapani vägede liikumist, samuti veoautode ja ratsaväe üksusi. Isegi teatakse kõnelda, et Jaapani regulaarväed liiguvad Mongoolia piiri poole.

Londonist, 10. veebr. Nõukogude Vene riigikaitse rahvakomissar marssal Tuhatchevski lahkus pühapäeval Londonist, et sõita tagasi Moskva.

10.02.1936

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles