Postimees 1992. aastal: toiduabi kaudu Ukraina armeesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduabi
Toiduabi Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Toiduabi kaudu Ukraina armeesse

Ukraina riik saatis Eestis paiknevates SRÜ vägedes teenivatele ukraina rahvusest ohvitseridele toiduabi. Tartu sõjaväelendurid loobusid sellest ning otsustasid selle edasi läkitada Tallinna garnisonile.

Kondenspiima, lihakonserve, suhkrut, jahu ning kruupe sisaldavaid toidupakke koos kutsega tulla Tallinna sõjaväehaiglasse koosolekule lubati ainult neile, kes on rahvuselt ukrainlased.

Tallinna garnisoni ohvitsere kogunes koosolekule umbes kolmsada inimest. Kokkutulnute poole pöördudes kutsus endise Eesti NSV sõjakomissari asetäitja polkovnik Vladimir Fedõrko ukrainlastest ohvitsere üles esitama avaldusi ületulekuks Ukraina armeesse.

Tingimused pidid seal olema tunduvalt paremad kui SRÜ vägedes. Oodatakse kõiki ukrainlasi, «väljaarvatud poliittöötajad ja ägedad kommunistid». Mingeid juriidilisi takistusi ületulekuks ei tehtavat, piisab raportist, lisas polkovnik Fedõrko.

Arvatakse, et Ukraina armeesse soovib Tallinna garnisonist teenima minna paarkümmend ohvitseri.

Eesti Telegraafi Agentuur (ETA)

13.02.1992

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles