PÄEVAINTERVJUU: Arumäe sõnul polnud tema eesmärgiks kedagi rünnata

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivase endine nõunik Ruta Arumäe sõnul polnud tema Reedel ilmunud arvamusloo eesmärk kedagi isiklikult rünnata, vaid juhtida tähelepanu sellele, et riigisektor võiks uute ideede suhtes vastuvõtlikum olla.

«Mu eesmärk ei olnud kritiseerida isiklikult Taavi Rõivast ega kedagi teist. Mul pole konkreetsete isikute vastu midagi. Riigi analüütiline süsteem võiks olla paremini korraldatud,» rääkis Arumäe «Postimehe Päevaintervjuus». «Ma ei taha kedagi rünnata. Ma arvan, et inimesed, kes riigisektoris töötavad, on toredad, aga teistele ideedele peaks vastuvõtlikum olema.»

Riigikogu majanduskomisjoni liige Maris Lauri (RE) ütles reedel Postimehes ilmunud Arumäe arvamuslugu kommentaarides, et tõenäoliselt ei hoomanud Rõivase endine nõunik päris täpselt, milline on tema ülesanne ja kuidas seda täitma peab.

Üks rida tööülesandeid

Küsimusele, millised olid peaministri nõuniks asumisel töölepingus kirjeldatud ülesanded, vastas Arumäe: «Töölepingus oli minu tööülesandeks vaid üks rida à la tuleb tegeleda sotsiaalmajanduslike tegurite ja konkurentsivõime analüüsimisega. Ülesande püstitus oli küllaltki üldine. Kõik konkreetsed ülesanded, mis sain, tegin ära nagu paluti. Käisin erinevate osapooltega rääkimas, jõudsin järeldusele, aga paraku nendest järeldustest ei oldud huvitatud.»

Majandusanalüütiku hinnangul on vaja rohkem diskussiooni rahva ja poliitikute vahel. «Loodan, et rohkem inimesi avaldaks arvamust. Ühiskonnaelus osalemisel on arvamuse avaldamine muutunud ebapopulaarseks. Tambitakse maha kõik, kes julgevad midagi öelda. See on jube kurb.»

Rääkides tulevikust ja sellest, millist mõju Arumäe sõnavõtud talle endale võivad avaldada, lausus Rõivase endine nõunik: «Ma arvan, et poliitikut minust ilmselgelt ei saa. Selleks olen ma liiga aus. Tööandjate seas ma ilmselt ka väga hinnatud ei ole.»

Vaata videost lisaks, mida rääkis Arumäe oma tööst peaministri nõunikuna ning milline on tema hinnang Reformierakonnalt tulnud kriitikale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles