Kuhu minna, kui kõik teed viivad inimkonna hävinguni?

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raamat

Ükskord jõuab kätte aeg, kui planeedi Maa viimased inimesed peavad otsustama, kuidas edasi, kui kõik teed näikse viivat hävinguni. Otsustavad sündmused võivad toimuda kõikjal, näiteks Wayward Pinesis.

Tsivilisatsiooni loojanguhetk on kätte jõudmas. See, kes andis lootust, kogudes planeedi viimsed inimesed turvalisse väikelinna, varju maailma vallutanud mutantide eest, otsustas olla jumal (või Tarass Bulba) ja hävitada oma loomingu, sest teda ei peetud kõigevägevamaks.

Ega sääraste raamatute puhul ei saa palju ette ära rääkida. Niisiis on Wayward Pinesi ümbert elektritara hävinud ja mutandid – värrad – alustavad hävitustööd.

Samal ajal naaseb üks mees avastusretkelt ja tal on uudiseid sellest, mis planeedil tegelikult toimub ning milline on inimkonna tulevik.

11 aastat on saatjad edastanud sõnumit lootuses, et keegi seda kuuleb: «Oleme viimased omataolised, XXI sajandi algusest saabunud inimesed. Elame kunagise Idaho osariigi mägedes, linnas nimega Wayward Pines. Meie koordinaadid on 44 kraadi, 13 minutit ja 0 sekundit põhjalaiust ning 114 kraadi, 56 minutit ja 16 sekundit läänepikkust. Kas keegi kuuleb meid?»

Ja siis...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles