Reedel Õpetajate Lehes: klubide näidispoomine, haridusreformidest Hispaanias, kool ja kodu õpilase mõjutajatena

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedel ilmuvast Õpetajate Lehest saab lugeda:

Kas klubide näidispoomine päästab noortespordi?

Õpetajate Leht kirjutab noortetreenerite tasustamisest, mida siiani on tehtud maksude vältimiseks stipendiumide maksmise nime all. Maksuameti vaidlus paari spordiklubiga sunnib riiki ammusele probleemile viimaks lahendusi otsima.

Muutu või sure

Rakvere õpetaja Mare Rossmann kirjutab järjekordsetest uuendustest hariduses ja võrdleb neid tormiga taigas: ladvad kõiguvad, kuid metsa all on vaikne ja rahulik.

Hispaania haridusreformide panoraam

Hispaanias on alates 1980. aastast olnud koguni seitse haridusreformi.

«Hoolimata nii paljudest reformidest, pole tulemuslikke muutusi toimunud. Ikka on tulemuseks pettumus, sest hariduskvaliteet on teiste riikidega võrreldes halb,» kirjutab Tallinna ülikooli doktorant Juan Carlos Monroy Perez Õpetajate Lehes.

Kool on kogukonna süda

«Uuringud näitavad, et kõige suurem mõju õpilaste õppeedukusele on lapsevanemate ja kooli koostööl, mitte aga headel õpetajatel, nüüdisaegsetel õppevahenditel, aktiivõppe meetoditel vms,» kirjutab sotsioloog Jüri Ginter. «Õpilasele on oluline, et lähedased inimesed oleksid tema arengust huvitatud ja teeksid selle nimel koostööd.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles