Reedel Sirbis: e-raamatute käibemaks, emakeel võõrkeelena, ametnikeülikoolide tõus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sirp

Reedel ilmuvast aasta esimesest Sirbist saab lugeda:

Ott Karulin: ligitõmbav demagoogia

Aasta alul tõstatas Eesti Kirjastuste Liit taas küsimuse e-raamatute käibemaksumäärast, mis liidu arvates võiks olla samaväärne paberraamatute omaga. Meenutagem, et paberraamatutele kehtib Eestis alandatud käibemaksumäär 9 protsenti, kuid kuna e-raamatuid käsitletakse teenusena, maksab nende puhul vastavalt Euroopa Liidu direktiivile üldine käibemaksumäär 20 protsenti.

Jaan Kaplinski: emakeel võõrkeelena

Mu vahekorrad keeletoimetajatega pole alati olnud kõige paremad. Kuid keeletoimetaja töö on õigupoolest minu esimene töö, millega alustasin umbes kolmeteist aastaselt.

Maarja Vaino: Mati Unt. Originaal

Mati Unt oli fenomenaalne kuju. Täpselt selline autor, kelle teksti kätte võttes alati elamuse saab. Võtad raamatu suvalisest kohast lahti, loed natuke, ei olegi nagu midagi erilist ja siis tuleb korraga selline lause või mõttekäik, et oled nagu puuga pähe saanud. Pead raamatu korraks kinni panema ja mõtlema ainult selle lause peale kohe tükk aega.

Asko Künnap: köögikapist välja, puidust pikslitega

Milano Expol osalemine paneb iga õige eestlase (koos kortsus kulmuga) kohe kahtlustavalt küsima: milleks meile see kõik? Kui põhjendatud see võrdlemisi kulukas lugu siis ikkagi on?

Kunstiakadeemia kujundab kunstimaailma

Põhja- ja Baltimaade kunstikõrgkoolide võrgustik KUNO (Kunst Utdanninger i Norden) sai möödunud oktoobris kahekümneaastaseks. Ümmarguse sünnipäeva seminar korraldati Stockholmi kunsti-, käsitöö- ja disainiülikoolis Konstfackis, sellega kaasnes tudengite ühisnäitus «Ruumis kaotsi läinud» («Lost in Space»), mille kureeris EKA tollane galerist kunstiteaduse magistrant Gregor Taul.

Kristiina Davidjants: klaasikillud jalge vahel

Trier murrab tabusid kui laineid, kuid on tegelikult stiilipuhas konservatiivsete väärtuste kandja.

Evi Arujärv: Eesti muusika aastal 2013: arvudest ja väärtustest

Maris Balbat: enesetsensuuriga lavastus

Roman Baskini lavastus on musta komöödia kohta ehk liiga korralik: lööb liiga vähe üle aisa, ilmutab liiga vähe omafantaasiat.

Priit Kogerman: teaduskonna häving ja ametnikeülikoolide tõus

Tallinna tehnikaülikooli bioloogia professor Kogerman ametnikuülikoolide ohtlikkusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles