Reedel Õpetajate Lehes: põhikoolide tase, uus pedagoogikaajakiri, hea lasteraamat

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedel ilmuvast Õpetajate Lehest saab lugeda:

Eesti põhikoolid Euroopa tipptasemel

Värske Õpetajate Leht annab põhjaliku ülevaate PISA testi tulemustest, mille kohaselt on Eesti põhikoolide tase nii Euroopas kui ka kogu maailmas esirinnas. 2012. aasta tulemuste kohaselt olid Eesti põhikoolid Euroopas loodusteadustes 2. kohal ning matemaatikas ja funktsionaalses lugemisoskuses 4. Kohal.

Nõrgad koolid tugevate tasemele

Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor ja Tallinna linnavolikogu liige Hendrik Agur soovib aidata Tallinna nõrgad koolid tugevatega ühele tasemele. Selleks esitas ta linnavõimule oma visiooni sellest, mida tuleks Tallinna hariduselu ümberkorraldamiseks kiiresti ette võtta. Värske Õpetajate Leht avaldab Hendrik Aguri üleskutse ja tegevuskava.

Uus ajakiri: kes kirjutab, kes loeb?

Tallinna ülikooli professor Mati Heidmets kiidab Õpetajate Lehes uue pedagoogikaajakirja, Eesti Haridusteaduste Ajakirja esimest numbrit: «Ajakiri pakub heal tasemel teadusartikleid, mille sisu ja mõtteviis peegeldavad Eesti haridusteaduse praegust seisu.»

Soovita mulle mõni hea lasteraamat

Raamatukülje toimetaja Mari Klein annab ülevaate tänavu ilmunud lasteraamatutest, kuhu on oma osa andnud  vanameistrid Ellen Niit, Aino Pervik ja Leelo Tungal, aga ka hulk sama häid nooremaid kirjanikke, nagu Kristiina Kass, Ilmar Tomusk  ja Markus Saksatamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles