Reedene Õpetajate Leht: ema välismaal, Tallinna reform, suusatamine

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Selle nädala Õpetajate Lehes saab lugeda nii välismaal töötavate vanemate lastest, Tallinna koolireformist, suusatama õpetamisest kui riigieksamitest.

Võõrsil töötavad vanemad röövivad lapse hingerahu

Üha rohkem peavad koolipsühholoogid abistama lapsi, kelle mure algpõhjuseks on välismaale tööle läinud lapsevanemad. Sageli ei piirdu vanematest lahusolek lastele ainult igatsusega. Õpetajad näevad ka käitumise muutusi: hinded lähevad kehvemaks, tekivad käitumisprobleemid ja puudumispäevad.

Tallinna koolivõrgu kosmeetika

Tallinna linnavolikogu võttis läinud nädalal vastu koolivõrgu korrastamise kava aastateks 2013-2021, mis ei muuda linna koolivõrgus midagi, kirjutab riigikogu kultuurikomisjoni liige Liisa Pakosta. Elanike vajadustele vastava koolivõrgu modelleerimise asemel loeb arengukava kokku linna tühjad klassiruumid ja sedastab, et nendest ja õhtupoolsest vahetusest peaaegu piisab 40 protsendi võrra kasvanud lastehulga vastuvõtuks.

Kui kõrge peaks olema riigieksami lävepakk?

Haridusministeeriumi osakonnajuhataja Ain Tõnisson vastab nendele, kes nõuavad riigieksamite sooritamise lävendi jätmist praegusele 20 punktile, ehkki seadus näeb ette, et aastal 2014 on riigieksami sooritamiseks vaja saada vähemalt 50 punkti. Tõnisson meenutab, et riigieksamite lävend tõsteti 50 punktile kooliõpilaste ja riigikogu kultuurikomisjoni eestvedamisel. Algselt oli aga eksamikünniseks 1 punkt, sest koolis ei õpita eksamiks, vaid eluks.

Laps tuleb suusatama õpetada juba lasteaias

Kui laps paneb esimest korda suusad alla alles kolmandas klassis, siis pole tõenäoline, et tal tekib lühikese suusaveerandi jooksul suusatamisega tihe side, kirjutab Tallinna Kadaka lasteaia liikumisõpetaja Eve Sepper.

Õpetajate Leht Soomes haridusmessil

Õpetajate Leht annab sõnas ja pildis ülevaate ka eelmisel nädalavahetusel Helsingis toimunud suurest Educa haridusmessist, mille üheks läbivaks teemaks oli dramaatiline küsimus: «Rong on läinud. Kas õpetaja jõudis peale?».

Vanapaberihunnikust leiti Tammsaare viimase käsikirja originaal

Õpetajate Lehe raamatuküljel annab Mari Klein ülevaate Anton Hansen Tammsaare 135. sünniaastapäeva tähistamisest. Juubeliüritusi jagub terveks aastaks, aga kirsiks tordil on Tammsaare viimase käsikirja originaal, mis leiti just juubeliaastal, napilt nädal tagasi juhuslikult vanapaberikuhjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles