Vahur Koorits: vaba teema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Koorits.
Vahur Koorits. Foto: .

Tundub, et küpsuskirjandi puhul, mida abituriendid laupäeval kirjutasid, oli enamik teemasid kuulutatud nn vabaks teemaks. Pooled teemad olid nii üldised, et nende alla mahub pool maailma, ent isegi neis väga laiades piirides lubatakse teemasid ka muul moel tõlgendada.



Iseenesest on ju väga tore, et teemade väljamõtlejad ei ürita kirjandikirjutajaid kitsasse kasti lükata, ent samas võib juhtuda, et päris omapäi jäetud abituriendid ekslevad kogu maailma neljale leheküljele pigistada üritades selles maailmas abitult ringi ja paberile jõuab vaid üks segapudru.



Ka näiteks keskkonnateema oli defineeritud nii laialt, et selle alla mahuvad peaaegu kõik loodusprobleemid. Kui aga vabad teemad võimaldavad kajastada inimeksistentsi peaaegu tema täies koleduses, siis keskkonnateema plussiks võib lugeda, et vähemalt Eestis peaksid kirjandikirjutajad piirduma siiski vaid ühe ministeeriumi haldusalaga, mis on juba väike samm edasi.



Lisaks on kuhugi teadmata suunas kadunud kirjandusepõhised teemad. Selle üle kaeblemise jätan aga teistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles