Reedene Õpetajate Leht: Lauristin, Reps ja streik

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Homse õpetajate päeva puhul kirjutab Õpetajate Leht  Aasta õpetaja tiitliga pärjatud õpetajatest, nende töö- ja elukogemustest, hoiakutest ja arvamustest. Sõna võtavad teiste seas ka Lauristin, Reps ja Muuli.

Marju Lauristin: pooldan tahvelarvuti muutumist e-koolikotiks

Professor Marju Lauristin kurdab intervjuus Õpetajate Lehele, et paljudel õpetajatel puudub võti  IT-maailma. Lõhe ületamiseks on vaja pööret ainekeskselt õpetamiselt terviklikku arengut toetava digikeskkonna kujundamisele.  Lauristini arvates tuleks programmeerimise algtõdesid hakata õpetama juba algkoolis, samuti tuleks tahvelarvuti muuta  e-koolikotiks. Lauristin analüüsib Õpetajate Lehele antud intervjuus ka seadusemuudatusi, mis puudutavad õpetajate palgakorraldust ja koolijuhtide otsustusõiguse suurendamist.

Õpetajad ees, arstid järel

Õpetajate Lehe peatoimetaja Kalle Muuli kirjutab kevadist õpetajate streiki  ja nüüdset arstide streiki kommenteerides, et haritud inimesed peavad Eestis vähegi inimväärse palga saamiseks käituma pidevalt nagu laadakaklejad:  jalgu trampima, kisama,  ähvardama ja streikima.  Muidu neid lihtsalt ei kuulata.

Kool tuleb muuta pikapäevakooliks

Endine haridusminister Mailis Reps kirjutab Õpetajate Lehes, et väikekoolidele tagaks tuleviku nende kiire muutmine pikapäevakoolideks või õpilaskoduga koolideks. Need oleksid koolid, kus õppetööd oleks jaotunud terve päeva peale, kuni õhtuni välja, mitte ei lõppeks juba lõuna ajal, nagu praegu. 

Sellise koolipäeva sisse mahuksid ka huviringid ja kogu õppetöö tehakse ära koolis, nii et kodutöödeks enam vajadust poleks. Niisugune kool tagaks ka väikeste koolide õpetajale täiskoormuse, nii et ta ei pea oma palga väljateenimiseks andma tunde mitmes üksteisest kaugel asuvas koolis.

Eesti õpetaja Kasahstani koolis

Õpetajate Leht intverjueerib varem Tallinna Ühisgümnaasiumis töötanud õpetajat Reina Henna, kes nüüd õpetab Kasahstani pealinna Astana rahvusvahelises koolis Mira füüsikat ja matemaatikat.

Künnivõistlused ja hoidiste päev Olustveres

Õpetajate Lehes on ka reportaaž tõelisest maaelu suursündmusest, Olustveres toimunud rahvusvahelistest künnivõistlustest ja hoidiste messist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles