Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Holger Mölder Donald Trump kohtas Kamala Harrist – kuvandite debatt Philadelphias (6)

Vabariiklaste presidendikandidaat ja endine president Donald Trump ning demokraatide kandidaat ja asepresident Kamala Harris ABC teledebatil.
Vabariiklaste presidendikandidaat ja endine president Donald Trump ning demokraatide kandidaat ja asepresident Kamala Harris ABC teledebatil. Foto: Adam Gray

Teisipäeva õhtul, Eesti aja järgi küll kolmapäeva sügavas öös, toimus Philadelphias, ühes seitsmest võtmeosariigist Pennsylvanias, meediakompanii ABC vahendatud teledebatt Ameerika Ühendriikide juhtivate presidendikandidaatide demokraat Kamala Harrise ja vabariiklase Donald Trumpi vahel.

Kohe debati järel tehtud vaatajate küsitluse järgi võitis debati Harris, keda pidas paremaks 63 protsenti küsitletutest, samal ajal kui Trumpi toetas 37 protsenti. See oli täpselt vastupidine tulemus kui pärast Joe Bideni ja Trumpi suvist debatti, mis viis lõpuks Bideni loobumiseni presidendiks kandideerimast.

Kandidaatide erinevad hoiakud tulid ilmsiks esimestest kaadritest peale, kui stuudiosse saabunud Harris siirdus Trumpi juurde, ulatas käe ja tutvustas end: «Kamala Harris» (nad ei olnud varem isiklikult kohtunud). See lõi Trumpi kohe rööpast välja, ta vastas küll viisakalt «väga meeldiv», kuid edaspidi tundis end terve debati vältel silmanähtavalt ebamugavalt.

Tagasi üles