Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

MEELIS OIDSALU Vajame keskvalitsuse laimulogi (15)

Fookuse rubriigi «Võim ja julgeolek» toimetaja Meelis Oidsalu.
Fookuse rubriigi «Võim ja julgeolek» toimetaja Meelis Oidsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Eestis – nagu ka õnneks Euroopa Liidu tasemel – on hakatud viimastel aastatel tegema pingutusi välismaise päritoluga desinformatsiooni teadvustamisel. Propastop Eestis ja EUvsDisinfo Euroopa Liidu tasemel avaldavad oma veebilehtedel vaenuliku valeinfo juhtumid. Samasuguse avaliku laimulogi võiks teha Eesti keskvalitsuse poliitspinnide kohta, leiab toimetaja Meelis Oidsalu.

Rääkisin reedel ühe NATO liikmesriigi kaitseministriga. Ta küsis, miks ajakirjandus ei tegele selle NATO liikmesriigi endise kaitseväe juhataja huvide konflikti juhtumiga.

See endine kaitseväe juhataja olevat hakanud enne ametist lahkumist rääkima pikamaa laskemoona hankimise vajadusest, aga liikunud pärast ametist lahkumist väidetavalt kaitsetööstusesse sedasama pikamaa ründemoona tootma ühes oma endise asetäitja ja äsja ametist lahkunud kaitseministeeriumi kantsleriga. Kiire faktikontroll näitas, et kaitseettevõte, millest minister juttu tegi, plaanib toota lühimaa õhutõrjerakette. Kaitseväe juhataja, kellest jutt, oli pikamaa ründemoona hankimise vajadusest rääkinud oma ametiaja algusest peale.

Tagasi üles