ALDOUS HUXLEY KESKUS Kuidas valmistuda mõeldamatu juhtumiseks

Postimees
Copy

Ilmselt mõnedki meist on lugenud kirjanik Aldous Huxley raamatut «Hea uus ilm» (1932), mis kirjeldab düstoopset tulevikku, kus inimesi kujundatakse varajasest lapsepõlvest «hea uue ilma» kodanikeks. Nii mõnedki Aldous Huxley seisukohad on tänase seisuga osutunud prohvetlikeks.

EBS ja Edmund Burke'i Selts korraldavad 24. mail kirjaniku, filosoofi ja sotsioloogi Aldous Huxley konverentsi «Kui juhtub mõeldamatu». Konverents on seotud Tallinna Rahvusvahelise Aldous Huxley Keskuse loomisega. Rahvusvahelised esinejad küsivad, mis meie maailmaga toimub, mis kihutab üha suurema kiirusega läbi kriiside ja raputuste, nagu perutavate hobustega kaarik.

Kui vastupidav on meie sõiduk ja milliste jõududega peab ta toime tulema?

Vastuseid otsivad Robin Hull, Rahvusvahelise Aldous Huxley Seltsi kuraator, Paul Kingsnorth, inglise luuletaja ja kirjanik, Ville-Juhani Sutinen, soome kirjanik ja filsoof ning Märt Väljataga, eesti tõlkija ja kirjandusteadlane.

Konverents vaatleb Huxley, 20. sajandi ühe salapäraseima autori vaimset pärandit poliitilisest, kultuurilisest ja ökoloogilisest vaatenurgast.

Konverents toiumub 24. mail kell 10.00 — 16.30 EBSi aulas, ruumis 413.

Meie pilk peab olema suunatud ettepoole.

Konverents on tasuta, kõik huvilised on oodatud, kuid korraldajad paluvad eelregistreerimist saidil www.ebs.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles