OMANIKE KESKLIIT Nii läheb valitsus meie kodude kallale (21)

Priidu Pärna
, Eesti Omanike Keskliidu esimees (Isamaa)
Copy
Eestiaegne villa Nõmmel. Suurte Nõmme kruntide omanikud võivad hakata halvimal juhul maamaksu maksma 4000 eurot aastas.
Eestiaegne villa Nõmmel. Suurte Nõmme kruntide omanikud võivad hakata halvimal juhul maamaksu maksma 4000 eurot aastas. Foto: KV.EE

Valitsus otsustas riigikogule esitada maamaksuseaduse muudatused. Taas menetletakse maksuküsimusi kiireloomuliselt. Eelnõu saabus huviühendustele arvamuse avaldamiseks ülbe märkusega «Sisus on poliitikud kokku leppinud». Mida see kokkulepe võib tuua kaasa koduomanikele, sellest kirjutab Eesti Omanike Keskliidu esimees Priidu Pärna.

Jälle on tegemist maksumuudatustega, millest ei kõneletud valimistel ja millest ei kõnele isegi koalitsioonileping. Tark poliitik juba teab, mida valmistel rahvale kõneleda ja kuidas pärast valimispäeva tegutseda.

Plaanitavad maamaksu muudatused on sõnamurdlikud. 2022. aastal lepiti kodu- , metsa- ja maaomanike esindajatega kokku maksupõhimõtted, mis jõustusid alles käesoleva aasta 1. jaanuaril. Maade 2022. aasta hindamisega tõusis maa maksustamishind keskmiselt 8,3 korda, metsamaa maksustamine tõusis keskmiselt 4,6 korda, põllumaa maksustamine 22,5 korda.

Tagasi üles