Rainer Saks Kui Venemaal oli ka eesmärk Harkivini jõuda, siis nüüd ei ole see enam võimalik (2)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Rainer Saks
Rainer Saks Foto: Madis Veltman

Kui Vene väejuhatus jätkab pidevalt selliste kaotustega järgmise kahe kuni kolme nädala jooksul, kurnatakse oma väed üsna korralikult välja, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

On ilmunud täiendavat infot Ukraina armee korraldatud droonirünnaku kohta 17. mai varahommikul. Ilmselt on tegemist kõige mastaapsema Ukraina droonirünnakuga kogu senise sõja vältel. Nii nagu eeldatud, on andnud õhutõrje hävitamine Krimmis selliseid tulemusi, mis võimaldas Ukraina droonidel suuremal hulgal lennata Venemaa Musta mere ranniku sihtmärkideni. Venemaa kaitseministeeriumi teatel hävitasid nad üle saja Ukraina armee drooni.

Novorossiiskis tabati kindlasti naftatoodete väljaveo terminali. Selle põlengu kohta on visuaalseid kinnitusi. Mitmeid tabamusi oli ka sadama aladel, kuid selle kohta täpsem info puudub. Linnas olid eile elektrikatkestused. Visuaalsed kinnitused on ka tabamusi saanud Tuapse naftatöötlemise tehases puhkenud väga suurest tulekahjust. Praeguseks on kindel, et Tuapse tehase töö on peatatud.

Tagasi üles