ERKKI KOORT Kreml kuulutas eestlased tagaotsitavateks. Tasub tähele panna ühte asja (4)

Erkki Koort
, julgeolekuekspert
Copy
Kuigi Venemaa tagaotsimisnimekiri kannab hirmutamise eesmärki, tasub reisisihtkohti edaspidi hoolikamalt valida. Peaminister Kaja Kallasele avaldasid pärast Venemaa tagaotsitavate nimekirja sattumist toetust nii Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola (vasakul) kui ka Euroopa Ülemnõukogu alaline eesistuja Charles Michel (paremal).
Kuigi Venemaa tagaotsimisnimekiri kannab hirmutamise eesmärki, tasub reisisihtkohti edaspidi hoolikamalt valida. Peaminister Kaja Kallasele avaldasid pärast Venemaa tagaotsitavate nimekirja sattumist toetust nii Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola (vasakul) kui ka Euroopa Ülemnõukogu alaline eesistuja Charles Michel (paremal). Foto: LUDOVIC MARIN / AFP / Scanpix

Venemaa on lisanud tagaotsitavate nimekirja Eesti endisi ja praegusi riigiametnikke ja poliitikuid. Seda peetakse veidruseks, kuid päris tähelepanuta seda mehhanismi jätta ei tohiks, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

16. mail 2024 tuli taas teade, et Venemaa on lisanud uusi nimesid oma tagaotsitavate nimekirja. Nimelt avaldati, et nimekirja on täiendatud Isamaa esimehe Urmas Reinsalu ja endise politseijuhi Elmar Vaheri nimedega. Varem on Moskva teatanud riigisekretär Taimar Peterkopi, siseminister Lauri Läänemetsa ja peaminister Kaja Kallase tagaotsimisest. See teeb Kaja Kallasest teadaolevalt ainsa NATO riigi peaministri, keda Venemaa taga otsib.

Venemaa on praeguseks nimekirja lisanud nii palju eri riikide inimesi, et keegi saadakse kindlasti kätte.

Tagasi üles