AHTI KALLIKORM Sellise ettepaneku heakskiitmisel lakkab auto sisuliselt olemast eraomand (19)

Ahti Kallikorm
, AS Confido nõukogu liige, Isamaa
Copy
Ahti Kallikorm
Ahti Kallikorm Foto: ISAMAA

Kui mõni aeg tagasi hakkas internetis levima info uue Euroopa regulatsiooni kohta, tegi see murelikuks eelkõige vanemate autode omanikud: nimelt olid erinevad suunamudijad lugenud dokumendist välja, et tulevikus kavatseb Euroopa Liit sisuliselt keelata enam kui 15 aastat vanade autode remondi, juhul kui sõiduk vajab kas uut mootorit, käigukasti või keevitustöid, kirjutab Ahti Kallikorm (Isamaa).

Viimased aastad on eurooplastele mõjunud mõnevõrra kainestavalt – tasapisi hakatakse mõistma nii idast lähtuva sõjaohu tõsidust kui seda, et emotsioonidel põhinev rohepööre on omandamas pea kommunismiga sarnanevat põlgust eraomandi ja turumajanduse suhtes. Samas leidub nii Euroopas kui Eestis hulgaliselt eluvõõraid kisakõrisid, kelle tarmukad idiotismipuhangud võivad meile kõigile ebamõistlikult kalliks maksma minna.

Üks selline eluvõõras algatus on Euroopa komisjoni ettepanek parlamendile ja nõukogule, millega muudetakse määrusi (EL) 2018/858 ja (EL) 2019/1020 ning tunnistatakse kehtetuks direktiivid 2000/53/EÜ ja 2005/64/EÜ.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles