ERKKI KOORT Kõik eeldused järgmiseks Gruusia-Venemaa sõjaks on juba loodud (10)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Inimesed on tulnud Tbilisis tänavale, et protestida valitseva partei Gruusia Unistus plaani vastu luua Moskva eeskujul välisagentide seadus. Kuigi grusiinid vajavad sellel teekonnal tuge, sõltub Gruusia tulevik ikkagi eelkõige neist endist. (AFP)
Inimesed on tulnud Tbilisis tänavale, et protestida valitseva partei Gruusia Unistus plaani vastu luua Moskva eeskujul välisagentide seadus. Kuigi grusiinid vajavad sellel teekonnal tuge, sõltub Gruusia tulevik ikkagi eelkõige neist endist. (AFP) Foto: GIORGI ARJEVANIDZE

Gruusias kestavad rahutused, sest valitsus tahab suuremat liitu Venemaaga, kuid rahvas vaatab valdavalt Euroopa poole. Olukord sarnaneb mõneti Ukrainaga 10 aastat tagasi, aga ka see kasvab ka värviliseks revolutsiooniks, kirjutab Postimehe ja sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Nagu teada, algasid rahutused peamiselt seetõttu, et valitsev partei Gruusia Unistus soovib võtta vastu välisagentide seaduse. Kui alguses saladuses hoitud plaan välja tuli ja proteste põhjustas, ehmatas see ära valitsuse ning parlamendi, sest rahutused algasid spontaanselt. Nüüd, kus seaduseelnõu on parlamendis, on protestide organiseerimisse rohkem panustanud ka opositsioon. Samas on opositsioon nõrk ja lõhestunud ning osaliselt ka kontrollitav.

Euroopa või Venemaa

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles