RAINER SAKS Moskva terrorirünnaku ajal olid kontsertmajas nii politsei kui turvafirma. Kuid nad ei reageerinud (3)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Alla tulistatud Vene rakett tekitas tõsist kahju akadeemilise kunstiõppeasutuse hoonele Kiievi kesklinnas.
Alla tulistatud Vene rakett tekitas tõsist kahju akadeemilise kunstiõppeasutuse hoonele Kiievi kesklinnas. Foto: Ruslan Kaniuka / Ukrinform / ABACA / Ruslan Kaniuka / Ukrinform / ABACA

Täpselt samamoodi nagu Prigožini mässu ajal, ei reageerinud mitte ühegi jõustruktuuri kohalikud üksused. Reageerimine toimus alles siis, kui korraldus anti kõige kõrgemalt tasemelt, kirjutab Rainer Saks tänases raportis.

Nüüdseks on ilmunud Moskva terrorirünnaku kohta piisavalt infobitte, mis kinnitavad, et rünnatud kontserimajas ja kaubanduskeskuses olid olemas nii turvafirma kui politsei üksus. Putin kommenteeris eile uuesti toimunut ning süüdistas seekord Ukrainat selle rünnaku elluviimiseks korralduse andmises. Kuna Venemaa võimude läbikukkumine on niivõrd selge, üritatakse sellisel moel suunata inimeste viha riigist välja.

Vihapurskeid moslemite vastu näeb seni Vene sotsiaalmeedias, aga mitte tänaval. Võib olla kindel, et Vene võimustruktuurid jätkavad visuaalselt jõuliste ja teatraalsete sammudega, et tõesta kontrolli riigis toimuva üle. Kuna Venemaa sisejulgeoleku struktuurid on praegu selgelt nõrgenenud ning Venemaa territooriumil endise efektiivsusega tegutseda ei suuda, võib selline olukord olla ahvatlev uute rünnakute tegemiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles