Andrei Kuzitškin: uue Vene revolutsiooni päästik võib olla Navalnõi (6)

Andrei Kuzitškin
Copy
Andrei Kuzitškin
Andrei Kuzitškin Foto: LIIS TREIMANN/EESTI MEEDIA/SCANPIX

Navalnõi ütleb ja teeb täpselt seda, mida Vene publik ootab. See kutsub Vladimir Putinis esile meeleheitlikku hirmu, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin.

Pühapäeval, 16. jaanuaril toimus Tallinnas Pikal tänaval Venemaa saatkonna juures pikett Aleksei Navalnõi toetuseks. Aktsioon langes kokku tema Saksamaalt Venemaale naasmise aastapäevaga. Navalnõi viibis Saksamaal taastusravil pärast seda, kui ta 2020. aasta augustis Tomskis Novitšoki-mürgistuse sai. 17. jaanuaril 2021 lendas Aleksei Berliinist välja, kaasas suur rühm lääne ajakirjanikke, kes tegid toimuvast otseülekande. Kohe Moskva lennujaama saabudes arreteeriti Aleksei Navalnõi reetlikult kogu maailma silme all ja saadeti peagi kolooniasse, kus ta viibib tänaseni. Putini režiim eiras demonstratiivselt Euroopa Inimõiguste Kohtu otsust, mis kinnitas Aleksei Navalnõi süütust kuriteos, milles teda süüdistatakse.

3 mõtet

  • Kui Putinile on Venemaal olemas alternatiiv, siis on see just nimelt Aleksei Navalnõi. Ta käitub täpselt nagu poliitik, kes tahab, et ta presidendiks valitaks.
  • Levada keskuse hiljutised uuringud näitavad, et ametis oleva Venemaa presidendi valimisreiting on langenud 32 protsendini – see on küsitluste ajaloo madalaim näitaja
  • Putin on ammendanud kõik rahumeelsed vahendid, et ühiskonda enda toetuseks mobiliseerida. Aga rahva armastus ei kasva. Seetõttu tuli Kreml välja uue projektiga «Sõda».
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles