AASTA NÄOD Kibestunud ekspeaminister (4)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Tairo Lutter

Peaminister Jüri Ratase (KE) aasta jäi lühikeseks. Juba 12. jaanuaril oli tema ametiaeg Porto Franco altkäemaksuskandaali tõttu otsakorral. Sellele ta ise vastu ei pusinud ning astus mõni tund hiljem tagasi. Ta suutis küll osavalt erakonnale võimu säilitada ja maanduda riigikogu esimehe kohale, kuid see ei olnud veel jamade lõpp.

Ratasele, kelle ümmargust juttu suudab genereerida ka arvuti, meeldib hirmsasti rääkida töisest õhkkonnast. Erakonna esimehena oli tema aasta kahtlemata töine: pidevalt tuli klattida Keskerakonna korruptsiooni jamasid.

Jamasid oli nii palju, et Ratas ei jõudnudki alati kõike kommenteerida ja erakonna põhikõneisikuna pidi tihti esinema Jaanus Karilaid. Karilaid, kes sai keskfraktsiooni juhiks, üllatus-üllatus, Mailis Repsi hüvedeskandaali tõttu.

Silmanähtavalt üritas Ratas endale teha presidendikampaaniat, aga ka see jäi ta enda «joogid autosse» skandaali tõttu katki.

Kuigi Kaja Kallas on ekspeaministrit valitsusse kutsunud, pole Ratas tahtnud minna. Ta näitab kibestumise märke ja on üks valitsuse põhioponente. Ratas on loopinud valitsusele kaikaid kodaratesse nii koroonaolukorra kui ka energiahindade asjus. Pole märke, et Ratase vastutegevus järgmisel aastal lõppeks.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles