Jens Jaanimägi, Õnne Paulus: LGBT+ noorte heaolu ohverdamine poliitmängude nimel peab lõppema (9)

Copy
Heameeleavaldus Kõigi Õigus Abielule Vabaduse väljakul.
Heameeleavaldus Kõigi Õigus Abielule Vabaduse väljakul. Foto: Madis Veltman / Postimees

Lõhestumise põhjuseks ei ole LGBT+ inimesed, vaid laialdane ühiskondlik sallimatus, kirjutavad Noorte Sotsiaaldemokraatide liikmed Jens Jaanimägi ja Õnne Paulus.

Mida see ütleb meie ühiskonna kohta, kui laiapõhise kaasamise asemel tekitab poliitika paljudes noortes üksnes ängistust, mure ja südamevalu? Mida see põhjustab noortes, kui valitud poliitikud, kes on andnud lubaduse kaitsta ja seista kõigi inimeste õiguste ja vabaduste eest, tõrjuvad neid ning kasutavad nende identiteedi puhtalt poliitiliste punktide kogumiseks? Poliitilise peksukoti leidmine on üldtuntud, tõhus ja eelkõige lihtne viis, et pettunuid valijaid veenda, kuid mis hind sellisel tegevusel meie ühiskonna arengule on?

17. mail 2021 tähistame juba 16. korda rahvusvahelist homo-, bi- ja transfoobia vastast päeva. Ometigi selgub 2018. aastal Eesti LGBT ühingu poolt koostatud uuringust, et 68 protsenti LGBT+ õpilastest on viimase kooliaasta jooksul enda seksuaal- või sooidentiteedi tõttu vaimse vägivalla ohvriks langenud. Juba lasteaias õpetatakse lastele, et erinevus rikastab ning teisi ei tohi nende eripärade tõttu halvasti kohelda. Siiski peavad tuhanded LGBT+ noored üle kogu Eesti igaõhtuselt eetris jälgima, kuidas rahvaesindajad nende kõige elementaarsemate põhiõiguste üle vaidlevad, ning igapäevaselt enda nahal tundma, kuidas täiskasvanud nende elus seda viha ja sallimatust, kuid kohati ka arusaamatust kinnistavad.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles