Neeme Raud: seitse päeva uues Moskvas (9)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Raud
Neeme Raud Foto: Liis Treimann

Eestlane armastab end pidada suureks asjatundjaks Venemaa ja venelaste alal. Paraku pole me selle suure maa ja ühiskonna viimaste kümnendite muutustega hästi kursis, leiab ajakirjanik Neeme Raud.

  • See oli teistsugune Moskvasse sõit. Sõitsin turistina, linna vaatama ja näitama, mitte enam ajakirjanikuviisaga. Ja, saabusin linna, mis oli valmis saanud.
  • Ka minu jaoks, kes mõne aasta eest seal pikemalt ERRi korrespondendina töötasin, on see linn ja elu seal suure sammuga edasi liikunud. Mis siis rääkida neist, kes Moskvas käisid viimati nõukogude ajal, nagu paljud sellest eestlaste grupist, kellega koos reisisin.
  • Võime mõistagi nentida ja arvata, et Moskva kesklinn ei ole Venemaa, et äärelinnades ja mujal riigis haigutab vaesus ning elu kiratseb. Kuid peame tunnistama, et pealinna keskosa on tipp-topp korras.
Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles