Postimees 1938. aastal: muinasjutuline kuninglik pulm – Egiptus tulede meres

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Farida
Kuninganna Farida Foto: Wikipedia.org

Neljapäeval toimus Kairos Egiptuse 17-aastase kuninga Faruki laulatus tema lapsepõlve mänguseltsilise, kõrgema kohtuniku tütre Farida Zulficariga, kes on samuti 17-aastane. Seega on Farida Zulficar noorim kuninganna, mida moodne Egiptus on omanud.

Laulatus toimus islami karmimate kommete kohaselt. Pool tundi enne laulatust toimus pruudi kodus Heliopolises tseremoonia, kus pruut volitas oma isa end esindama. Kohe pärast abieluaktile allakirjutamist Farida sõitis kinnises tõllas paleesse. Ta ei võtnud aga osa laulatustseremooniast. Ükski naine ei tohi viibida usulisel tseremoonial, kus pruudi isa esitab küsimuse: «Teie kõrgus, kas Teie nõustute võtma minu tütre Farida oma seaduslikuks naiseks?»

Traditsiooni kohaselt pruut ei ilmu avalikkusse, vaid korraldab rahvuslikkudel pühadel printsessidele ja hoovkonna daamidele vastuvõtu. Pulmapidustused kestavad 4 päeva.

Palee ette on püstitatud suurepärane estraad lilledest. Niiluse kallastel on üles seatud tulevärk. Kogu maa ja Kairo linn on niisuguses tuledemeres, millist Egiptuse ajalugu varem pole näinud. Kuninga korraldusel antakse vaestele prii lõunasöök ja Kairo avalikes aedades korraldatakse kogu öö pidustusi. Tuhanded araabia pealikud on saabunud Kairosse.

Prantsuse riigipresident kinkis Egiptuse kuningale ta pulmapäevaks väärtusliku lõunaserviisi. Hitlerilt Egiptuse kuningas sai kingituseks sportauto.

PM 21.02.1938

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles