Jarmo Mäkelä: kes on putinistide lemmik Soome presidendivalimistel?

Jarmo Mäkelä
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarmo Mäkelä
Jarmo Mäkelä Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Venemaa meedias on Soome presidendikandidaate esitletud huvitaval moel, kirjutab kolumnist Jarmo Mäkelä. Praeguse presidendi Sauli Niinistö võidus pole kahtlust, ent putinistide lemmikuks on Paavo Väyrynen.

Soome presidendivalimised ei ole olnud Venemaal suur uudisteema. Põhjuski on selge: tulemust peetakse juba ette kindlaks. Kui eelhääletamine algas, kirjutas agentuur Ria Novosti asjast ühe lause pikkuse uudise: asjatundjad ennustavad, et Sauli Niinistö saab valituks esimeses voorus.

Kindel lõpptulemus ongi ilmselt suurim põhjus, miks me pole Soome presidendivalimistega seoses vähemalt seni näinud sellist väljastpoolt lähtuvat mõjutustegevust, nagu võisime märgata Ameerika Ühendriikide, Prantsusmaa ja Saksamaa valimistel või Brexiti hääletusel. Siiski on väga huvitav viis, kuidas Soome presidendikandidaate on venelastele tutvustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles