Postimees 1992. aastal: leib ja piim ei ole veel Tartus talongikaup

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on hetk Haapsalu linnamuuseumi näituselt «Me ei tahtnud sellist Eestit!» aastast 2001. Leti taga olev müüja Eve selgitab vanuritele, et neil on vale seerianumbriga talongid ning selle eest soola nad ei saa.
Pildil on hetk Haapsalu linnamuuseumi näituselt «Me ei tahtnud sellist Eestit!» aastast 2001. Leti taga olev müüja Eve selgitab vanuritele, et neil on vale seerianumbriga talongid ning selle eest soola nad ei saa. Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsuse kaubandusosakonna toidukaupade peaspetsialist Asta Mägi teatas eile: varude piiratuse tõttu müüakse alates tänasest talongide alusel ka tangaineid ja juustu.

Talong B 062 – 200 g juustu 31. jaanuarini, B 063 – 1 kg tangaineid või kaunvilju 31. märtsini

*

Ajutiselt müüakse ühele üks väike leib või pool suurt leiba.

*

Alates 10. jaanuarist on ajutiselt ümber korraldatud piima müük. Hommikul saabunud piimast müüakse 75% üldistel alustel, 25% piimast müüakse enne kella 12 Tartu lastekliiniku tõendite või passi alusel kuni kolme aastaste laste vanematele.

Neljapäeval oli linnavalitsuses arupidamine piimakombinaadi esindajatega. Kombinaat lubas teha kõik, et kaupluste tellimused saaksid täidetud. Pudelite taha enam villimine seisma ei jää.

Et toiduaineid müüdaks ainult tartlastele, on palve ostjatele: koos rahaga esitage ka ostukaart.

11.01.1992

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles