Postimees 1936. aastal: Tallinna lapsed suveks maale

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus Pärnu rannast 1938. aastal. Tulevased lapsevanemad: nobelisti ema Inez istub liival, Peeter Lauritsa isa on kukil.
Meenutus Pärnu rannast 1938. aastal. Tulevased lapsevanemad: nobelisti ema Inez istub liival, Peeter Lauritsa isa on kukil. Foto: Erakogu

Sihtasutis «Eesti Lastekaitse» juures möödunud aastal ellu kutsutud komitee «Kõik lapsed suveks maale» pidas Tallinnas hooaja esimese koosoleku.

Teatavasti ühinesid meie lastekaitse alal tegutsevad organisatsioonid ja asutised ulatuslikuks aktsiooniks. Kuna seni paigutasid organisatsioonid vaesemaid lapsi peamiselt koloniidesse, kuhu võimalik on ära paigutada ainult väikest osa puhkust vajavaid lapsi, asuti möödunud aastal hankima lastele suvitusvõimalusi ka taludes.

Komitee saadetud üleskutse leidis maal elavat vastukaja, ja eriti maanaiste organisatsioonide ringkonnad olid meeleldi nõus võtma oma juurde külalisena või väikese tasu eest väikesi linlasi. Eelmisel suvel paigutati perekondadesse suvepuhkusele üle 600 linnalapse, neist suurem osa sugulaste juurde. Komitee otsustas tegevust jätkata ka eeloleval suvel.

Taludesse saadetakse ainult terveid ja korralikke lapsi, kuna nõrga tervisega lapsed paigutatakse koloniidesse.

Aineliste võimaluste hankimiseks on kavatsus korraldada ülelinnalist korjandust. Samasugune laste maale saatmise aktsioon on algatatud tänavu ka Tartus.

8.04.1936

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles