Repliik: pöördumatu kainenemine

Igor Taro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Päris suurt osa venemaalastest ootab lähiajal šokk. Viimaste aastate jooksul on nende valvsust uinutatud müüdiga stabiilsuse saabumisest, mille säilitamiseks tuleb valitsuse kursi hoidmiseks kindlasti hääletada Ühtse Venemaa ning Putini kandidaadi poolt.

Neil aastatel on palgad tormiliselt kasvanud, kinnisvara kallinenud ning pankade laenutingimused soodsamaks muutunud. Nii nagu Euroopa viie rikkama riigi asemel kahe suurema langeja sekka jõudnud Eestiski, jõuab majandussurutis Venemaal igasse kodusse. Venemaalaste emotsionaalne šokk saab olema paraku vapustavam. Eestis on majanduslanguse üle arutletud pikemat aega, Vene meedia alles hakkab tõstma saladuseloori reaalselt asjade seisult.

Kas rahva usaldus Kremli televisiooni vastu püsib ka siis, kui saadakse aru, et õigeaegse hoiatuse asemel on inimesi ninapidi veetud? Avastus, et ei majanduskasv ega -langus polegi Putini teha, võib propagandatoodangust joobnud tarbijaid päris valusa pohmellina tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles