Sammu võrra ees

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Raja
Allar Raja Foto: Margus Ansu

Sõudmise kohta öeldakse ikka, et tegemist on spordialaga, kus võid paati panna mitu hirmkõva meest, aga paat ei liigu ikka kiiresti. Jõust palju tähtsam on meeste omavaheline koostöö. Seda näitasid viimati suurepärasel tasemel Eesti paarisaerulise neljapaadi liikmed Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo, kes nad said Euroopa meistrivõistlustel kaela kuldsed medalid.

Siiski on üks mees kaaslastest sammu võrra ees. Nimelt võib Raja ülejäänud paadikaaslastele EMi kuldmedalite koha pealt ülevalt alla vaadata, sest temal on neid nüüd kodus tervelt neli, ülejäänud kolmel võistkonnaliikmel aga kolm.

32-aastane Raja on juba pikka aega kuulunud Eesti spordiparemikku. Kõikidest kuldadest hoolimata pole mees aga sarnaselt Taimsoo ja Jämsäga saanud kaela olümpiamängude medalit (Endreksonil on Pekingist ette näidata hõbemedal) ja seda minnakse augustis jahtima Rio de Janeirosse. Nagu Raja varem on öelnud, ühe OM-medali eest võiks ära anda kõik seni võidetud autasud. Madis Kalvet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles