Andrus Karnau: kuritegu tasub end ära

Andrus Karnau
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Keskerakonna liidrile Edgar Savisaarele väidetavalt meelehead pakkuda üritanud ja vahele jäänud suurärimees Hillar Teder on ka kõigi valitsuserakondade suurrahastaja. Kuigi koalitsiooniparteid välistavad koostöö korruptsioonis kahtlustatava Savisaarega, kõlbab temaga väidetavalt ebaseaduslikule kokkuleppele läinud ärimehe raha ikka kasutamiseks, kirjutab kolumnist Andrus Karnau.

Selle kuu algul möödus üheksa aastat päevast, mil kapo otsis läbi ehitusfirma Merko kontori. Maadevahetuse korruptsioonikuritegude uurimine sai sellega avalikuks.

Üks Eesti rikkamaid inimesi, Merko suuromanik Toomas Annus on nüüd süüdi mõistetud, kaks korda ka temaga seotud firmad. Üks kord seoses Tallinna linnavalitsuse korruptsiooniasjaga, linnaametniku ja lastekirjaniku Ivo Parbuse järgi nime saanud protsessis, teine kord samas maadevahetuse asjas.

Kui välja arvata need tunnid, mis Annus pidi kulutama ebamugaval kohtumaja pingil istumiseks, siis suuremat kahju ta sellest kõigest saanud. Advokaadid maksid midagi, tüütute ajakirjanike vastu aitasid ropud naljad. Üle-eelmise nädala ettevõtjapäeval kuulutas tööandjate keskliit Merko Ehituse selle aasta parimaks suurettevõtteks. Nii et Merko on jällegi parketikõlblik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles