Tagasivaade: Rock Summer ’95

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rock Summer ´95
Rock Summer ´95 Foto: Peeter Langovits

Seitsmendat korda toimus Rock Summer 13.–16. juulil 1995 lauluväljakul. Peaesinejateks valiti ansamblid Simple Minds ja Mike & the Mechanics, kelle etteasteid olin oodanud ning mis jäid kindlasti ka Rock Summeri ajaloo tipphetkedeks. Paljudele välisartistidele pakkus lisa kaheksa eesti ansamblit ja konferansjeena säranud Jaak Joala. Omaette saavutus oli Eestis esimest korda pealaval maailmatasemel võimsa valguspargi kasutamine. Efektse come-back’iga üllatas Propeller, ootusi ületas Ummamuudu, perfektne Mr. Lawrence oli hinnatud staadionirokkbändi The Simple Minds soojendaja. Mike & the Mechanics ja briti popi tõusev täht Menswear ei valmistanud pettumust. Singer-Vinger, võluv Candy Dulfer ja vägeva rütmimasinaga M-People panid tantsivate summerdajatega peole kena punkti. Pressikonverentsil jäädvustasin Mike Rutherfordi hetkel, mil ajakirjanik Erkki Berends temaga raadiointervjuud tegi. Nende sarnasus suutis ka briti muusikuid petta, kui Erkkit kohvikus tervitati: «Hello, Mike!»

Rock Summer oli oodatud muusikasündmus, mida kajastas ligi 150 ajakirjanikku, nende seas Prantsuse, Inglise, Ukraina ja Soome telekanalid ning esimest korda Music TV. Mitmekesise kavaga rokkfestival oli kohtumiste paik, kus nauditi möödunud aja tipptegijate ja lootustandvate artistide muusikat. Publik, keda oli üle 20 000 ning kellest neljandik saabus välismaalt, oli üritusega rahul, ehkki mõni esineja ei jõudnudki Tallinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles