Ahti Kallikorm No mida lootis Tsahkna Gruusia valitsejatega kohtudes saavutada? (2)

Ahti Kallikorm
, AS Confido nõukogu liige (Isamaa)
Copy
Ahti Kallikorm
Ahti Kallikorm Foto: ISAMAA

Välisminister institutsioonina peab praegusel keerulisel ajal töötama suundadel, mis aitavad Eestit kaitsta ja hoida meie liitlassuhteid, kirjutab AS Confido Nõukogu liige Ahti Kallikorm (Isamaa).

Koos Läti, Leedu ja Islandi välisministritega suundus Gruusiasse ka Eesti välisminister Margus Tsahkna. Kuigi reisimine ja teiste riikide külastamine on oluline osa välissuhetest ja välisministri tööst, jääb sedapuhku arusaamatuks, mida soovime ja suudame saavutada riigis, mis on juba kiitnud heaks välismõju seaduse ja seadnud enda sihiks mitte Euroopa Liidu, vaid Venemaa Föderatsiooni väärtus- ja mõjuruumi.

Tsahkna puhul polnud tegemist ilmselt mitte niivõrd Eesti välispoliitiliste suundade kaitsmise ja Gruusia opositsiooni toetamisega, vaid alla valimiskünnist kukkunud Eesti 200 reitingu päästmise ning isikliku Euroopa Parlamendi valimiskampaaniaga. Midagi taolist nägime ka Tsahkna India-visiidi ajal, mil välisminister oli ministeeriumi raha eest kaasa võtnud lausa suunamudija. Eks ikka selleks, et olla popp ja noortepärane ning püüda nooremate valijate hääli.

Tagasi üles