Piret Pernik: saagem eestimaalasteks!

, Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Pernik
Piret Pernik Foto: Erakogu

Valimisteks valmistuvad erakonnad võiksid mõtelda, kuidas täiendada kodanikuidentiteeti laiema, mittekodanikke hõlmava kohaidentiteediga, mis ei asenda küll etnilist identiteeti ega euroopalikke väärtusi, aga seob siin elavad inimesed maa-ala kaudu mõistesse «eestimaalane».

Üks Eesti julgeolekupoliitiline eesmärk on suurendada ühiskonna sidusust, kujundades ühistele väärtustele põhinev identiteet. Riigikogu otsuse kohasel peab riik selleks lõimima, kindlustama ühtlase regionaalse arengu, pakkuma kättesaadavat haridust ja riigikeele õpet. Samuti soovime suurendada venekeelsete inimeste tahet riiki kaitsta, mis ennekõike on seotud inimeste valmisolekuga kaitsta lähedasi, kodu ja kodumaad. Mida lubavad erakonnad järgmisel viiel aastal lõimimiseks teha?

Väliskülalised uurivad vahel, kuidas meil siin vähemustega on. Tavaliselt vastan, et kuna Eesti sisserändekvoot on väike, pole muret immigrantide kolmanda põlve noortega, kes mujal Euroopas autosid süütavad. Kuid meie vene vähemus, päritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles